1 – אדם שניחן בחוש של נתינה והענקה לזולת מתוך אהבה מאירה בלבו מידה אחת ומניע אחד – 'חסד שבחסד'.
אולם אדם זה יכול בתוך שבוע ימים לזהות ולפתח את החוש הנפלא הזה על ידי צירוף יתר המידות למידת החסד, כגון:
2 – 'גבורה שבחסד': צירוף זה מעניק את הדיוק והריסון לנתינה הטבעית של החסד. הגבורה אומנם מגבילה את הנתינה, מבקרת אותה, אך רק מתוך חשש שחלילה לא יגיע השפע למקומות שאינם רצויים.
3 – 'תפארת שבחסד': זו נתינה מתוך רגש של רחמים, כך שגם אם הזולת נראה בחיצוניותו כלא ראוי לקבל את השפע, יש בכוחם של הרחמים לבחון ולאתר את הניצוץ הטהור שיש בכל אדם, ומתוך אמון בפוטנציאל הגלום בו לתת לו אור וחיים שמכוחו יצמח בו שינוי חיובי.
4 – 'נצח שבחסד': שילוב מידת הנצח בחסד מעניק לנותן את כושר ההתמדה והעקביות בנתינה. גם אם בעבר נתנו שפע כלשהו לזולת, עלינו להכיר בעובדה שרק פתחנו כלפיו 'תהליך זרימה' חיובי. אולם יתכן שבהמשך הדרך נגלה עייפות או שמכשול כלשהו יצוץ ויבקש לחסום את הנתינה. ומה אז? כיצד נתמודד עם האתגר? נצפה אותו מראש ונצרף לנתינה נחישות והתמדה שתעקוף או תבקע את החסימה.
5 – 'הוד שבחסד': בנתינה קיימת גם סכנה. כל אחד שעמד פעם בצד של הנותן בוודאי חש בקרבו תחושת עליונות. לפיכך עלינו לצרף לנתינה גם ענווה המרוכזת במידת ההוד. כך נוכל להתעלות מעל רגש העליונות המוטבע בקומתו של הנותן.
6 – 'יסוד שבחסד': מידת היסוד היא סמל לתכונת ההתקשרות כגשר שמקשר בין שניים, כעמוד שמחבר ביציבות את השמים עם הארץ. אהבה אמיתית הניתנת לזולת מחייבת את הנותן לחוש ולהתקשר בחיבה יתירה אליו. על ידי מידת היסוד נתקשר בחבל עבותות אהבה אחד עם השני כאיש אחד בלב אחד.
7 – 'מלכות שבחסד': מלכות פירושה מנהיגות. מי אוהב לקבל מרות של אדון או דיקטאטור? אף אחד. אם נרצה לטפח יחסים בין בני-זוג, בין הורים לילדים, בין אדם לחברו ננהיג את אותה מערכת באצילות, בטוהר ובאהבה. אם אנו מתיימרים להדמות למלך, עלינו להשתחרר מהנהגה שחלילה עלולה לשבור את הזולת, אלא עלינו להאיר דרכו בשרביט של אהבה.
הרב עומר הלוי הינו שליח חב"ד לבורסת היהלומים ר"ג,
סופר ומרצה בכיר בארץ ובעולם.
© כל הזכויות שמורות לרב עומר הלוי.
אין לעשות שימוש בחומר בכל דרך שהיא ללא אישור מפורש בכתב מהמחבר. Email: beerhachasidus@gmail.com